Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2011

Θέλω να μάθω πώς μετριέται η ανικανότητα.

Πέρασα απο πρωτοβάθμια επιτροπή ανικανότητας προς εργασία. Υπέροχη η παρωδία για μια τρίτη φορά!!! Είμαι εξωτερικός ασθενής του Ιπποκρατείου με σπάνιο, χρόνιο μη θεραπεύσιμο νόσημα. Η κατάστασή μου δεν έχει αλλάξει απο πέρυσι το Μάρτιο μέχρι φέτος. Μακάρι να άλλαζε δηλαδή προς το καλύτερο. Η γιατρός που υποτίθεται πως με εξέτασε, με ρώτησε μόνο αν έχω υπέρταση. Πήρε τα χαρτιά και μου είπε να φύγω λέγοντας μου " Εσύ τώρα πρέπει να είσαι μια χαρά" Δεν γράφω για την ταλαιπωρία 100 ασθενών που περιμέναμε με τις ώρες (απο τις 8 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι). Ανθρωποι σε καροτσάκια, άνθρωποι σε φορεία, άνθρωποι με ένα πόδι, παιδάκια με σύνδρομο down. Και επαναλαμβάνω τη λέξη άνθρωποι, γιατί μόνο έτσι δεν αισθάνεσαι όσο περιμένεις. Στο τέλος ένας δημόσιος υπάλληλος μεγάλης ηλικίας και πολύ θυμωμένος με όλους μας (άγνωστη η αιτία), φωνάζει παρουσίες και μόλις πλησιάσεις κοντά δυναμώνοντας τη φωνή του ανακοινώνει το ποσοστό ανικανότητας σου. Με τη ντουντούκα. Λοιπόν χωρίς να έχει αλλάξει τίποτε στην κατάσταση μου (και επαναλαμβάνω μακάρι να άλλαζε προς το καλύτερο) μου μείωσαν το ποσοστό ανικανότητας απο 67 σε 55. Εμένα και άλλων 80 ατόμων που κάναμε ένσταση. Μιας κυρίας με ένα πόδι, ενός κυρίου  στο καροτσάκι.
Θέλουν να εξοικονομήσουν 600 εκατομμύρια ευρώ απο τις αναπηρικές έγραφαν τα νεα on line. Να τα εξοικονομήσουν απο τις μαιμούδες συντάξεις. Η γραμμή όμως ήταν να υπάρξει συνολική μείωση. Και αναρωτιέμαι πώς θα ζήσω με 600 ευρώ το μήνα μικτά, όταν θέλω για την ετήσια εξέτασή μου μέσω ικα να προκαταβάλλω 1500  ευρώ που δεν γνωρίζω αν θα τα πάρω μετά απο 6 μήνες?
Η κυβέρνηση αποφάσισε : Οι ασθενείς στον καιάδα !

Οι συντάξεις των βουλευτών που είναι πάνω απο 5000 ευρώ εκάστη δεν πειράχτηκαν. Εγώ όμως θα ζήσω με 600 ευρώ με διέξοδο μόνο το θάνατο.

Ντροπή !!!! ντροπή!!! ντροπή!!!

Ντρέπομαι που ζω σε αυτή τη χώρα.  Ντρέπομαι να λέω ότι είμαι Ελληνίδα!

Κύριοι της κυβέρνησης, δεν είμαι ηλίθια να αφήσω τη δουλειά μου (διευθυντική θέση) όπου πληρωνόμουν με 3100 ευρώ το μήνα για τα 950 ευρώ του ΙΚΑ. Δεν έχω άλλα εισοδήματα. Πώς θα ζήσω?

Ξέχασα να σας πώ πως εδώ και κάποιους μήνες, ενώ δεν πλήρωνα εισφορά στα φάρμακα μου (λόγω του μη θεραπεύσιμου χρόνιου νοσήματος) τώρα δίνω το 10 %. Το ίδιο έχει γίνει και με τους καρκινοπαθείς όπως μου είπε η φαρμακοποιός μου.

Σημείωση: Ρώτησα το γιατρό που με παρακολουθεί στο Ιπποκράτειο αν θάπρεπε να έχω υπέρταση, όπως με ρώτησε η γιατρός της επιτροπής. Μου απάντησε ότι αν είχα υπέρταση με την νόσο που εχω τότε θα έπρεπε να πάρω 100% ανικανότητα γιατί θα ήμουν ένα στάδιο πριν το θάνατο. Υπέρταση με Takayasu ή μεγάλη αρτηρήτιδα, σημαίνει ανεύρυσμα, επιληπτικές κρίσεις και τύφλωση ή θάνατος.

Συγγνώμη αν ήμουν θυμωμένη αλλά νοιώθω απόγνωση.

2 σχόλια:

OLINA M είπε...

Η φαρμακοποιός σου έχει απόλυτο δίκιο.Και αυτό είναι το λιγότερο!Για ένα διάστημα έπρεπε να πληρώνουμε από την τσέπη μας φάρμακο που κοστίζει 4000 ευρώ (ναι,τα μηδενικά είναι σωστά!) και το οποίο χορηγούνταν κάθε 28 ημέρες.Δηλαδή πάνω από τέσσερις χιλιάδες ευρώ μέσα σε 31 μέρες...και αν,και πότε θα τα παίρναμε πίσω....
Άραγε θα έπαιρναν τέτοιες αποφάσεις περικοπών αν κάποιος πολύ δικός τους άνθρωπος νοσούσε;

Καλλιόπη μου, σου εύχομαι καλό καλοκαίρι και....ΥΠΟΜΟΝΗ!!!!!

Καλλιόπη είπε...

Σε ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου και εύχομαι ό,τι καλύτερο για σένα.