Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2012

Ημέρα αφιερωμένη στα σπάνια νοσήματα.

Σήμερα η μέρα είναι αφιερωμένη στα σπάνια νοσήματα. Μια φίλη στο forum των νοσούντων απο σπάνια νοσήματα έγραψε αυτό που παραθέτω παρακάτω και με συγκίνησε γιατί είναι τόσο αληθινό. Είχα τη ατυχία να πάσχω από σπάνιο νόσημα και αυτά που γράφει είναι τόσο αληθινά. Πραγματικά όταν μου είπαν το όνομα της νόσου μετά απο 8 μήνες που είχα γίνει πειραματόζωο σε 3 νοσοκομεία, ανακουφίστηκα. Έχετε Takayasu. Ετσι μου είπε ο γιατρός και εγώ χάρηκα γιατί τελείωνε ο Γολγοθάς μου απο δειγματοληψίες. Για να ανακαλύψω αμέσως μετά όσα περιγράφει η κυρία πιο κάτω. Διαβάστε το.


ΣΠΑΝΙΑ ΑΣΘΕΝΕΙΑ ημέρα Τετάρτη, Φεβρουάριος 29- γραμμένο από έναν φίλο: ~ ~ Φανταστείτε να αισθάνεσθε αδιαθεσία κάθε μέρα, ίσως και επιδείνωση σε σημείο που πρέπει να είστε στο νοσοκομείο, και κανείς δεν γνωρίζει τι είναι λάθος με σας. Φανταστείτε να σας βλέπει ο ένας εξειδικευμένος ειδικός γιατρός μετά τον άλλον, και ο καθένας να προσπαθεί με τη δική του θεωρία και θεραπεία αλλά παρ' όλα αυτά η κατάστασή σας να χειροτερεύει.
Φανταστείτε τελικά να πάρετε μια διάγνωση, μια ετικέτα, ένα όνομα ασθένειας.... μόνο για να ανακαλύψετε ότι δεν υπάρχει θεραπεία για αυτό το όνομα, δεν υπάρχουν φάρμακα που να παράγονται ειδικά για την εν λόγω νόσο, και καμία πραγματική συμφωνία μεταξύ των λίγων γιατρών που έχουν ακούσει για αυτό ως προς το ποιες είναι οι αιτίες μιας τέτοιας κατάστασης. Φανταστείτε να σας πει τα φάρμακα που θα μπορούσαν να βοηθήσουν είναι πολύ ακριβά για να τα έχετε.
Φανταστείτε γραφεία υποστήριξης και τα συστήματα παροχών να μην αναγνωρίζουν την αόρατο ασθένεια σας. Φανταστείτε τους εργοδότες, τους φίλους, συναδέλφους, γείτονες, να σκέπτονται το πόσο καλά σας βλέπουν? Τις σκέψεις της κοινωνίας πόσο τεμπέληδες είστε? Αυτοί που σας γνώριζαν σαν υγιείς, να αναρωτιούνται γιατί δεν κατανοούν πως έχετε αλλάξει ή να σας λένε ότι θα περάσει.
Φανταστείτε ότι είστε κλεισμένοι στο σπίτι, οι πιο απλές δουλειές φαίνονται μαμούθ, το μικρότερο τμήμα του αυτό που ήταν καθημερινή ρουτίνα να είναι η εξάντληση σας. Φανταστείτε να πρέπει να επιλέξετε μεταξύ πλύσιμο ρούχων ή το λούσιμο των μαλλιών σας όμως να μην έχετε την ενέργεια να κάνετε και τα δύο. Φανταστείτε ότι δεν γνωρίζετε τι θα φέρει η επόμενη μέρα ή πώς θα αισθανθείτε. Φανταστείτε τη ζωή όπως την ξέρατε, και όλα όσα θεωρούσατε δεδομένα, να κλονίζονται.
Για πολλούς, που ζουν με σπάνιες ασθένειες, αυτό δεν είναι φαντασία αλλά πραγματικότητα. Για εκείνους που ευλογούνται με την υγεία ...... ας συνεργαστούν μαζί μας, και προσπαθείτε να φανταστείτε! (Εδώ στην Παγκόσμια Ημέρα Σπανίων Παθήσεων 29 Φεβρουαρίου 2012, μαζί είμαστε πιο δυνατοί). Ζ. Λόβετ

Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2012

Πλεκτές μπομπονιέρες.

Όλο αυτό τον καιρό που προσπαθώ να βρώ δουλειά αλλά φωνή βοώντος εν τη ερήμω, σκεφτόμουν τι άλλο μπορώ να κάνω ώστε να μπορώ να ανταπεξέλθω οικονομικά. Σκέφτηκα λοιπόν να πλέξω μπομπονιέρες για βαπτίσεις. Έχω φτιάξει κάποια δείγματα και θα σας τα δείξω μετά την Καθαρά Δευτέρα γιατί περιμένω να μου τα φωτογραφίσει ο γυιός μου. Μέχρι τότε καλή Σαρακοστή.


Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2012

Τι να διαλέξω?

Καλησπέρα. Καθώς συνεχίζω να στέλνω βιογραφικά με την ελπίδα να βρώ δουλειά, συνεχίζω και το πλέξιμο.Στο site της rowan βρήκα κάποια πλεκτά που μου αρέσουν πάρα πολύ και τα σχέδια είναι δωρεάν. Μου αρέσει πάρα πολύ η ζακέτα που ακολουθεί.
Φαίνεται πολύ άνετη και απλή στο πλέξιμο.
Ενα γιλέκο που με ενθουσίασε είναι αυτό.
Και μια ζακέτα κρουαζέ με το βελονάκι
Θα κοιτάξω τα σχέδια και θα αρχίσω κάποια απο τις τρείς τις επόμενες ημέρες. Εχω πάρει ένα πολύ όμορφο τυρκουάζ νήμα. Μάλλον την τρίτη με το βελονάκι λέω να ξεκινήσω. Ποιά είναι η γνώμη σας? Καλή μου επιτύχία.


Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2012

Πήρα και το βραβείο μου από τη blog της Maire-Meraki http://marie-meraki.blogspot.com/ .
Το βραβείο συμβολίζει την παρέα, την οικογένεια και το δένδρο της ζωής.
Σε ευχαριστώ Μαίρη. Επισκέπτομαι συχνά το σπίτι σου, γιατί είναι κεφάτο !!!